Materialer | Bad

Materialer Snedkerbad

Vi udvælger nænsomt vores materialer med blik for det æstetiske udtryk og gode håndværk. Vi går ikke på kompromis, men håndplukker kun materialer med rette proportion og smukke overflader. Massivt træ er vores hovedmateriale og sikrer høj kvalitet og holdbarhed. Træ patinerer over tid og giver et vedvarende smukt udseende i dit bad.

Vi arbejder med mange forskellige træsorter, der kan kombineres på et utal af måder, og så er vi vilde med at kombinere det massive træ med andre raffinerede materialer. Hos Woodform arbejder vi derfor også i marmor, granit og andre eksklusive materialer, som i kombination med træ giver et enestående udtryk i dit snedkerbad.

Kort sagt, har vi sans for detaljen og forståelse for, hvordan de enkelte materialer kommer bedst muligt til sin ret. Nedenfor kan du læse mere om de enkelte materialer.

Snedkerbad møbel - Woodform

Corian

Corian® er et kompositmateriale sammensat af naturlige mineraler og akryl. Herudover er der tilsat pigment, der bestemmer farven på materialet.

Corian® er et hårdt, men smidigt materiale, der er kendetegnet ved sin store holdbarhed. Ved berøring føles Corian® varm og blød.
Materialet virker lyddæmpende ved afsæt på bordpladen. Samtidig gør Corian®s lukkede overflade bordpladen til et hygiejnisk valg, da den er let at rengøre.

Solid Surface

Dansk Produceret Solid Surface 12mm er et homogent kompositmateriale ligesom Corian og består af en unik blanding af akryl og naturlige mineraler. Herudover er der tilsat FARVEÆGTE hvid pigment. Solid Surface er særdeles slidstærk, rengøringsvenligt og har en smuk silkemat bakterieresistent overflade.

Solid Surface rengøres med almindelige rengøringsmidler, tåler lette afkalkningsmidler og kræver ingen speciel vedligeholdelse.


KNAST Eg, olieret
Keramik - Materialer - woodform

Keramik | Dekton

Silestone er kompositsten, bestående af 94% kvarts og 6% bindemiddel. Den store mængde kvarts giver stor styrke til materialet, og trods variationer mellem de enkelte produktioner, vil Silestoneplader fremstå mere ensartede end natursten.

Keramik | Dekton er populært som aldrig før og er til dig, der gerne vil have en bordplade i et utroligt stærkt materiale, der tåler hverdagens slid i utallige år. Keramik er ridsefast, kræver minimal vedligeholdelse, tåler varme gryder, frosne varer og ild. Herudover falmer materialet ikke og klarer alle rengøringsmidler.

En bordplade af keramik har en meget høj brudstyrke. En bordplade i keramik er også miljøvenlig, fordi den kan genanvendes og indeholder genanvendte materialer. Keramik er lavet af sand, feldspat, ler og naturlige farvepigmenter, der bliver presset og bagt ved ca. 1200 grader.

Marmor

Marmor er en blød stenart, bestående af kalksten, forskellige mineraler og organiske urenheder, som er formet gennem millioner af år.

Betegnelsen marmor dækker over en stor variation af farver, mønstre og udtryk, der er afhængige af, hvor den brydes. Det skyldes, at de naturlige forhold veksler fra område til område og marmoren derfor har forskellige sammensætninger.

Da der er tale om et naturmateriale, vil hver råplade være unik. Plader fra samme blok, vil dog typisk være relativ ensartede med hensyn til farve og marmoreringer. Da der er store variationer mellem de forskellige typer marmor, har de også lidt forskellige egenskaber.

Marmor tåler ikke syre, og man skal derfor ikke benytte afkalkningsmidler på bordpladen. Man skal også være opmærksom på at få fjernet syreholdige fødevarer eller væsker fra bordpladen, så der ikke opstår skader. Sådanne skader vil være uoprettelige.

Marmor er ikke varmefast og det anbefales derfor, at der altid benyttes bordskånere ved varme genstande. Hvis marmor udsættes for høje temperaturer kan det medføre misfarvning og risiko for revner i pladen.

Komposit Sten

Dansk produceret Komposit sten 22mm fremstilles med en stærk gelcoat-overflade udviklet specielt til badeværelsesbordplader. Kernen af bordpladen består af en sammensætning af kunststof og naturlige mineraler (støbt sten). Komposit leveres med blank eller silkemat FARVEÆGTE hvid overflade. Rengøres med almindelige husholdningsmidler.

Granit

Granit er en fællesbetegnelse for bjergarter, der er dannet under påvirkning af stort pres og kraftig
varme over millioner af år. Dertil er granit en af de hårdeste stenarter. Råpladerne skæres ud af store blokke, der brydes i de forskellige stenbrud.

Da der er tale om et naturmateriale, vil der altid være store variationer og alle granitter har deres eget naturlige særpræg, som er forårsaget af naturens påvirkninger.

Granit kan tåle syre fra eksempelvis fødevarer, så længe det ikke bliver siddende. Man skal ikke bruge stærkt syreholdige produkter på stenen, da det kan forårsage uoprettelige skader. Bemærk desuden, at granit ikke er varmefast, og det derfor anbefales, at der altid benyttes bordskånere.

Silestone

Silestone er kompositsten, bestående af 94% kvarts og 6% bindemiddel. Den store mængde kvarts giver stor styrke til materialet, og trods variationer mellem de enkelte produktioner, vil Silestoneplader fremstå mere ensartede end natursten.

Silestone findes i mange farver og overflader. Silestone kan ikke betragtes som varmefast, da store temperaturspring og længere varmepåvirkning kan give skader i bordpladen. Brug derfor altid bordskånere.

Trods sit høje indhold af kvarts er Silestone ikke fuldstændig ridsefast, men dog mere modstandsdygtig end natursten.

Træ

Træets naturlige struktur, mønstre og nuancer giver hver eneste overflade en unik udstråling. Med den rette pleje ældes træet med ynde og bliver kun smukkere med årene.

Hos Woodform leverer vi kun bæredygtigt træ af bedste kvalitet. Vi bruger altid træ fra kontrollerede skovbrug i europa, indkøbt af særligt udvalgte samarbejdspartnere. Dermed sikrer vi, at miljøet beskyttes og at træet er produceret under bæredygtige forhold.

Træ kræver kærlig pleje og vedligeholdelse, så skuffer og bad møbel skal løbende behandles med klar natur træ olie, for at give en beskyttende overflade. 1-4 gange årligt efter behov. Træ påvirkes af vand, så hvis der kommer vand på møbel eller skuffer, skal det tørres af med det samme. Vær især opmærksom på samlinger. Vandskader pga. manglende oliebehandling og manglende aftørring er ikke dækket af garantien.


Eg hvid olie - Røget Eg - Materialer - woodform

Snedkeri siden 1988 | Raffineret & Enkelt | Woodform detaljer

Snedkerbad møbel

W | Koncept – Priser fra kr. 8.500,-

Vi tilbyder vores Snedkerbad KONCEPT til dig, som drømmer om at forenkle processen til dit snedkerbad møbel.

| Se PRISER her

Interiør møbler

W | Signatur – Priser fra kr. 5.800,-

SIGNATUR Collection består af møbler kommoder og side-natbord.

| Se PRISER her

Pakhusene, Århus Ø

W | Snedker Bad & Interiør Studio

  • Åben efter aftale
  • Parkering
  • Oplev forskellen

| KONTAKT her